Postadresse:
Kristen Muslimmisjon
Postboks 8080
4675 Kristiansand

Telefon: 938 52 567
Vipps: 89321
Bank: 8220.02.19720

Konflikt i Norges største moske

Publisert 19/11/2019

Statsstøtten til Tawfiiq Islamsk Senter, Norges største enkeltstående moské, er midlertidig stanset. Den er grunnlagt av norsksomaliere og har 7.837 medlemmer.

Etter det NRK forstår er bakgrunnen flere år med konflikter mellom ulike grupper i moskeen. Søndag rykket en patrulje fra politiet ut etter at naboer meldte fra om bråk.

Trossamfunn får vel 1.000 kroner årlig fra det offentlige per medlem. Støtten for 2019 på nesten åtte millioner kroner skulle vært utbetalt i juni, men betalingen er stanset.

– Utbetalingen er stilt i bero fordi vi ikke har klarhet i hvem det er som representerer denne moskeen. Det er en opplysning vi må ha for å vite at vi utbetaler støtte til dem som faktisk representerer trossamfunnet, sier seksjonssjef Hege Skaanes Nyhus hos fylkesmannen i Oslo og Viken.

– Slik vi har forstått konflikten, er det nå to styrer som sier de begge representerer trossamfunnet, sier hun.

Seksjonssjefen sier de håper å konkludere i saken om noen uker.

Kilde: NTB/Dagen 19.11.

Fremtidshåp for iranere

Publisert 18/11/2019

Historien om Ladan begynner i en muslimsk familie i Irans hovedstad Teheran. Helt frem til hun var 20 år hadde hun lengtet etter Gud. Hun hadde søkt Gud i islamsk tro og praksis og forteller at hun gikk langt i sine anstrengelser. Men hun fant ikke det hun søkte. Mot slutten av tenårene gav hun opp og slapp litt taket. Livet gikk over til å handle om venner og festing i millionbyen.

En dag ba en venn henne med i kirken. Det var der hun fant det hun hadde lengtet etter hele livet. I flere måneder nærmet hun seg den kristne troen og til slutt, etter åtte måneder, tok hun imot Jesus som sin Herre og frelser.

Den unge kvinnen kom raskt i kontakt med iranere som enten hadde hatt et møte med Jesus eller som var søkende. Treningen fra Elam Ministries gjorde at hun kunne gå inn og lede huskirker. Det var dette arbeidet i Teheran som i 2010 førte til at nettet strammet seg rundt henne, og at hun skal ha havnet i det beryktede fengselet Evin.

Institusjonen har huset politiske fanger siden før den islamske revolusjon i 1979 og er blitt anklaget av USA for brudd på menneskerettighetene. Straks hun ble løslatt fra fengselet, flyktet hun fra landet. Siden den gang har hun levd i eksil, men bruker all sin tid på å ha kontakt og tilsyn med menigheter av iranere som bor i omkringliggende land.

Hun ser med håp på fremtiden for iranere. Det virker som om myndighetenes anstrengelser ikke makter å ta knekken på den voksende begeistringen for personen Jesus som de nå kan lese om på sitt eget språk, sier hun.

Kilde: Dagen 15. november

Satte fyr på Koranen

Publisert 16/11/2019

SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) holdt i ettermiddag en demonstrasjon på Torvet i Kristiansand. I forkant av demonstrasjonen hadde de varslet at de ville sette fyr på Koranen. Dette hadde politiet gitt beskjed til SIAN om at de ikke ville tillate.

SIAN-leder Arne Tumyr holdt appell og avsluttet den med å kaste Koranen i en søppeldunk. Et annet Sian-medlem satte fyr på Koranen. Da brøt motdemonstranter seg forbi sperringene, og det oppstod full slåsskamp. Sian-medlemmene ble fraktet vekk i politiets biler.

– Når SIAN til tross for politiets klare instruksjoner, bryter vilkårene som er satt, er det straffbart, og vi grep inn som vi gjorde. Politiets primæroppgave ved demonstrasjoner er å ivareta ro, orden og sikkerhet, samt å bidra til at alle som ønsker det får ytre seg. Det var vår oppgave også denne gang, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl.

Fem motdemonstranter ble innbrakt til politiet for forstyrrelse av ro og orden. En av disse vil bli anmeldt for vold mot politiet, opplyser Sjustjøl. Et SIAN-medlem ble innbrakt for å ikke etterkomme politiets pålegg.

Rundt 500 motdemonstranter hadde møtt opp på Torvet.

Kilde: NRK 16. november

Krever kartlegging av muslimske SFO-er

Publisert 14/11/2019

Jon Helgheim, Frps integreringspolitiske talsperson, mener SFO-virksomhet fra religiøse aktører i Norge må kartlegges grundig, skriver Vårt Land.

Problemstillingen er aktualisert etter at Aftenposten har skrevet flere artikler om Det Islamske Kultursenters tilbud i Drammen som blant annet omfatter religionsundervisning etter skoletid og overnatting. «Vi må kartlegge innholdet, og det må vurderes retningslinjer», sier Helgheim.

I mai 2018 vedtok Stortinget et forslag som blant annet anmodet regjeringen om å innføre et statlig tilsyn for såkalte koranskoler. Forslaget kom fra Ap, men Frp brøt med egen regjering for å sikre flertall. Helgheim mener barna som deltar i menighetenes fritidstilbud mister muligheten til å omgås andre barn og lære seg det norske språket.

Kilde: NTB/Dagen 14. november

Nederland dømt til å hente hjem IS-barn

Publisert 11/11/2019

I kjennelsen fra tingretten i Haag heter det at staten aktivt må sørge for å repatriere barna og bruke alle tilgjengelige muligheter til å få dem hjem til Nederland, skriver NTB-AFP/Dagen 11. november.

Kjennelsen innebærer at nederlandske myndigheter må endre den politiske tilnærmingen om å ikke arbeide aktivt for å hente barna ut, skriver den nederlandske nettavisa nos.nl .

– Men dette betyr også at staten ikke kan tvinges til å foreta seg det umulige, påpekte dommer Hans Vetter da han leste opp kjennelsen i saken som 23 IS-mødre hadde anlagt mot staten med krav om hjelp til å komme hjem. Ifølge dommeren lever barna i en akutt nødssituasjon, uten at de selv har valgt det. Mødrene har derimot ikke samme rett til hjelp fordi de ifølge dommeren har valgt å reise til IS-territoriet.

I dommen tas det imidlertid høyde for at de lokale myndighetene bare vil la barna reise sammen med mødrene sine. «I så fall må Nederland også repatriere mødrene», sier dommeren.

Generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna Norge støtter den nederlandske rettskjennelsen og oppfordrer norske myndigheter til å hente hjem barn med norsk tilknytning.

– Igjen ser vi en rettskjennelse som dømmer et lands myndigheter til å ta ansvar for sine egne borgere. Nå må Norge vise ansvar og handlekraft ved å hente de norske barna hjem umiddelbart, sier Lange.