Postadresse:
Kristen Muslimmisjon
Postboks 8080
4675 Kristiansand

Telefon: 938 52 567
Vipps: 89321
Bank: 8220.02.19720

Et flertall støtter beslutningen om å hente IS-familien til Norge

Publisert 24/01/2020

Flertallet av den norske befolkning støtter regjeringens beslutning om å hente hjem den IS-siktede kvinnen og hennes to barn, viser en fersk VG-måling. I forrige uke ble den 29 år gamle IS-kvinnen hentet hjem med sine to barn, hvorav ett antas å være alvorlig sykt.

Beslutningen skapte stor misnøye hos Frp som gikk ut av regjeringen som følge av uenighetene. 57 prosent svarer at de støtter Erna Solbergs beslutning, mens 28 prosent er uenige i avgjørelsen. 15 prosent svarer at de ikke er sikre.

Kilde: NTB/Dagen 24. januar

De håper på muslimsk #metoo-bølge

Publisert 22/01/2020

Sidrah Ahmad-Chan omtaler det som et surrealistisk øyeblikk. Etter å ha forsket på kjønnsbasert vold og islamofobi i lang tid satt hun for første gang i en åpen debatt om åndelig og seksuelt misbruk i muslimske miljø, skriver avisen Dagen 21. januar. Dette skjedde under en tre dager lang forskningskonferanse.

Det er enighet blant forskere og aktivister om at det i de siste to, tre årene har vært en økende vilje til å åpent konfrontere seksuelle og åndelige overgrep utført av muslimske religiøse ledere.

– Jeg ser en helt tydelig økning i antall mennesker som er villige til å snakke om disse temaene, sier Angelica Lindsey-Ali. Hun tok initiativet til bevegelsen Village Auntie Movement (Landsbytante-bevegelsen) for to år siden og arbeider med ofre for seksuelt misbruk utført av muslimske religiøse ledere.

Konferansen kommer i kjølvannet av store skandaler som involverer høyt ansette islamske lærere.

Møtevirksomheten i Møre og Romsdal våren 2020

Publisert 20/01/2020

Kretssekretær Peder Almedal informerer på vår møtelink om møtene for Kristen Muslimmisjon i Møre og Romsdal krets frem til midten av juni i år – til sammen 52 møter. Kretssekretæren skal selv tale på en rekke møter, men også frivillige forkynnere skal forkynne Guds ord i kretsen frem til sommeren. Det skal også fungerende generalsekretær, Eivind Flå.

Utdypende informasjon, se under «Møter»!

Eksplosjon av islamistisk vold i Afrika

Publisert 18/01/2020

Nylig slo FNs utsending til Vest-Afrika alarm om voldsom økning i terrorangrep i regionen, skriver avisen Dagen 16. januar. Bare siden nyttår er 65 personer blitt drept i 18 angrep.

Nå roper også Åpne Dører varsko. De peker på spredning av voldelig islamisme til svake stater i Afrika sør for Sahara som en av de tydeligste trendene når det gjelder forfølgelse av kristne. Dette kommer frem i organisasjonens ferske årsrapport, som også inneholder den såkalte World Watch-listen, der verdens verste kristenforfølgere rangeres.

Hva er årsaken til at voldelig islamisme nå er i ferd med å bli et stort problem i Afrika sør for Sahara? Dagen stiller spørsmålet til Gina Lende (bildet), postdoktor i religionsvitenskap ved MF.

– Det skyldes en kombinasjon av flere faktorer. Det viktigste er at dette er svake stater med dårlig infrastruktur og lite sikkerhet for folk. Det gjør det mulig for de ulike gruppene å utfordre makten, sier Lende.

Som eksempel viser hun til Boko Haram som har vokst seg størst i de mest avsidesliggende områdene, der staten aldri er til stede. Fra sine baser i periferien slår de så til mot byene. Lende mener også at økningen i voldelig islamisme kan forklares med tilgang på nettverk, penger og ideer.

2020-rapporten viser at militant islam også sprer seg i Sør- og Sørøst-Asia. I syv av de ti landene øverst på World Watch-listen er ekstrem islamisme en drivkraft bak forfølgelsen.

Leder møte for å bekjempe ytterliggående islamistgrupper

Publisert 14/01/2020

Frankrikes president Emmanuel Macron er mandag vert for et møte mellom fem land fra Sahel-regionen. Sahel er den biogeografiske og klimatiske overgangssonen som ligger mellom Sahara i nord og det sudanesiske savannebeltet i sør.

Målet er å bekjempe jihadist-opprøret i landene. Samtidig stilles det spørsmål rundt rollen til det franske militæret. Samtalene mellom de seks landene ventes å bli preget av spenningen som har blusset opp mellom Frankrike og regjeringene i Sahel-landene.

Macron insisterer på at motpartene fra Mali, Burkina Faso, Niger, Mauritania og Tsjad må bruke anledningen til å uttrykke støtte til Frankrikes militære tilstedeværelse. Dette er det største utenlandske bidrag for å bekjempe afrikansk jihadisme som synes å være knyttet til al-Qaida og IS.

Den franske presidenten klaget over mangel på tydelig politisk fordømmelse av antifranske følelser da han besøkte regionen i desember i fjor. Frankrike har 4.500 soldater utplassert i de fem landene. Militæroperasjonen Barkhane skal gi støtte til de dårlig utrustede lokale hærene, som i 2017 gikk sammen i en antijihadistisk militærstyrke.

Kilde: NTB/Dagen 14. januar