Postadresse:
Kristen Muslimmisjon
Postboks 8080
4675 Kristiansand

Telefon: 938 52 567
Vipps: 89321
Bank: 8220.02.19720

Kretsnytt

Publisert 10/12/2019

Herdis Heimdal skriver i «Glimt fra Agder og Stavanger krets» om møtevirksomheten i 2019, og hun retter en takk til en rekke frivillige forkynnere for deres innsats. Kretsårsmøtet 2020 blir den 25.-26. april på Furutangen med Eivind Flå som taler.

Heimdal nevner at det har vært reduserte inntekter i høst i Bergen krets pga. færre møter, men både forkynnere og kontaktpersoner blir takket for en kjempeinnsats, og fordi de trofast stiller opp. Kretsårsmøtet neste år blir på Helgatun 23.-24. mai.

Peder Almedal gir leserne noen glimt fra Møre og Romsdal krets. Almedal minner om at Bibelen flere ganger sammenligner den troendes vandring med en idrettsprestasjon. Vi må jage mot målet og forsikre oss om at vi er på rett vei. Jesus er veien til det himmelske mål.

Kretsårsmøtet i 2020 blir på Brusdalsheimen lørdag 18. april. Kretsstyret ser med takknemlighet tilbake på generalforsamlingen i Fosnavåg i august og tar gjerne på seg lignende samlinger i fremtiden.

Møtetallet i inneværende år blir omtrent 140, en liten økning fra i fjor. To av Kristen Muslimmisjons medarbeidere har hatt møteuker i kretsen i høst, men de fleste møtene er ved kretssekretæren eller frivillige forkynnere.

Kilde: Lys over Land nr. 4/2019

Vil redde unge muslimer fra norsk festkultur

Publisert 09/12/2019

De siste årene har organisasjonen Islam Net, med leder Fahad Qureshi i spissen, samlet inn penger med tanke på å bygge en ny moské med et tilhørende trosopplæringssenter i Oslo.

Siden mai i år har innsamlingskampanjen tatt utgangspunkt i en animert video med karakteren Iman i hovedrollen. Hun skal representere unge norske muslimer. Budskapet i videoen er at unge muslimer preges mer av vestlig kultur og livsstil enn av islam.

Forsker Marius Linge har skrevet masteroppgave om Islam Net. Han forteller at «redd iman-kampanjen» skiller seg ut fra det Islam Net vanligvis publiserer. «Dette er den mest profesjonelle videoen jeg har sett av Islam Net. Filmen har få islamske referanser og et enkelt og forståelig språk», sier Linge.

Han forteller at Islam Net står for en særlig streng type islam, som blant annet er inspirert av Saudi-Arabia. At Islam net ønsker å etablere en ny moské i tilknytning til et forkynnelsessenter, mener Linge er en indikator på at norske salafier søker å etablere seg enda mer i Norge

Leder for Islam Net, Fahad Qureshi, skriver i en mail til Dagen at det er flere grunner til å frykte for unge muslimers tro. Blant dem sosialt press for å delta på fester, drikke alkohol og ha sex før ekteskapet. «Det er lett å ikke klare å stå imot presset når man er en liten minoritet i klassen», skriver han. Han mener at manglende trosopplæring i oppveksten og sosialt press er grunnene til at enkelte bukker under for sekularisering.

At Islam Net fremmer en streng form for islam, og er inspirert av Saudi-Arabia, kjenner Qureshi seg ikke igjen i. » Vår islamforståelse er ikke strengere eller mildere enn andre tradisjonelle retninger i islam. Vi forholder oss til de fire lovskolene i sunniislam», skriver Qureshi.

Dagen 7. desember

Sajinipara Mission er et sted der Gud virker (2)

Publisert 06/12/2019

Vi viser til forrige oppslag.

Det andre eksemplet misjonslederen i Sajinipara nevner, er kvinnen Sona og hennes barn. Sona ble gift i svært ung alder og bor i landsbyen like ved misjonsstasjonen. Hun har fire barn. Mannen har forlatt henne og giftet seg med en annen kvinne. Sona måtte da ta vare på de fire barna alene.

For noen år siden klarte hun å få tak i et lite hus ved hjelp av sosialtiltak fra en lokal fabrikk. Huset hadde ikke ordentlige vinduer og dører, så foreldrene hennes bodde sammen med henne for å beskytte henne. Men nå er foreldrene blitt syke og kan ikke lenger være til hjelp for henne.

Sona opplever på flere måter utrygghet ved å bo alene med barna. Hun har fått uventet besøk om natten og har opplevd trakassering. Det er også en utfordring at det ikke er toalett i huset. På misjonsstasjonen lyttes det til Sona, hun får dele alle problemer og vanskeligheter hun møter i hverdagen, og får oppmuntring og støtte.

Barna får gå på misjonens skole, og planen er at det skal bygges et toalett inne i huset. En gang i uken drar noen fra misjonsstasjonen på besøk til henne. Det blir signalisert til landsbyboerne rundt henne at misjonen står sammen med henne og at hun ikke er alene.

Misjonslederen minner om ordene i Salme 68,6: «Farløses far og enkers dommer er Gud i sin hellige borg». 

Videre skriver han: «Vi blir minnet om dette mektige verset når vi får bli kjent med familier som Sona og barna hennes. Midt i alle vanskelighetene kan Sona og barna leve med glede. Den eldste datteren Neha elsker Jesus og vokser i tro. Vi prøver å oppmuntre dem ved å fortelle at Gud vil forsvare dem, lede dem og gi dem trygghet. La oss alle være med å omslutte dem i bønn». 

Sajinipara Mission er et sted der Gud virker (1)

Publisert 06/12/2019

I det nye Lys over Land skriver Kristen Muslimmisjons samarbeidspartner i India om hvilken betydning misjonsstasjonen i Sajinipara har for enkeltmennesker. Misjonslederen understreker at Herrens velsignelse og nærvær gjør misjonsstasjonen både unik og meningsfull – og nevner to konkrete eksempler på det.

Det første eksemplet er lastebilsjåfør Dilip Das, som for noen måneder siden var involvert i en ulykke der lastebilen veltet og ble liggende opp ned i veien. Det kokende vannet fra bilens radiator rant over hans venstre fot og gav ham alvorlige brannsår. Deretter veltet bilen over den samme foten, og den ble sittende fastklemt under den tunge bilen. Han hadde enorme smerter og skrek etter hjelp og ble umiddelbart fraktet til et stort privat sykehus. Der ble han avvist og nektet hjelp fordi han ikke hadde nok penger til å dekke behandlingen.

Dagen etter ulykken fikk Das og familien hans høre om Sajinipara Mission og ble fraktet til klinikken. Han ble tatt under behandling så fort han ankom. Mottakelsen, omsorgen og behandlingen han fikk var en helt ny opplevelse for ham og hele familien. Nå kommer han til klinikken hver dag for å skifte på sårene og for å få medisinsk behandling. Behandlingsprosessen har vært hard og smertefull siden det hver dag har vært nødvendig å kutte bort dødt vev fra sårene.

Das begynte om be om forbønn, og nå tilbringer han tid i bønn på misjonens område etter behandlingen. Gud helbredende hender har berørt ham, og han har en klippefast tro på at Gud elsker ham og vil helbrede ham.

Misjonslederen konkluderer med at når vi opplever tider i livet der alt kjennes håpløst, må vi stole på Guds nærvær, hans omsorg og makt.

Vil dele ut 10.000 eksemplarer av Koranen

Publisert 06/12/2019

Tre muslimske organisasjoner vil dele ut tusenvis av gratiseksemplarer av muslimenes hellige bok Koranen til nordmenn, melder Vårt Land. Utdelingen er ment som et svar på koranbrenningen til organisasjonen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) under en demonstrasjon i Kristiansand for vel to uker siden.

– Jeg tror mange er nysgjerrige på hva Koranen inneholder og hva muslimer står for. Vi håper at dette prosjektet kan bidra til å avmystifisere hva som står i Koranen, sier Hamza Ansari, styremedlem i den norskpakistanske moskeen Minhaj-ul-Quran i Oslo, til Vårt Land.

Organisasjonene varsler at de vil ha stands ulike steder i Oslo hvor de kommer til å dele ut boka. Også i Bergen har de planer om utdeling.

Kilde: NTB/Dagen 5. desember