Postadresse:
Kristen Muslimmisjon
Postboks 212
3571 Ål

Telefon: 911 50 344
Vipps: 89321
Bank: 8220.02.19720

Flere IS-krigere drept

Publisert 19/10/2017

Flere IS-krigere som befant seg på to treningsleirer i Jemen er blitt drept i et angrep gjennomført av USA opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet. Pentagon opplyser ikke hva slags type angrep det skal være snakk om og oppgir ikke dødstall, men bruker ordet «dusinvis»!

På treningsleirene skal IS-krigere blant annet ha blitt opplært i hvordan utføre selvmordsangrep og hvordan bruke maskingevær og rakettdrevne granatkastere, heter det i uttalelsen fra amerikanerne.

Kilde: NTB/Dagen 18. oktober

Stor møteaktivitet i Møre og Romsdal i høst

Publisert 17/10/2017

Det er stor møteaktivitet for Kristen Muslimmisjon i Møre og Romsdal krets i oktober og november, se under «Møter»!

Islamsk Stat er kastet ut av Raqqa

Publisert 17/10/2017

Den syriske byen Raqqa er nå fullstendig rensket for IS-krigere, sier Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Den amerikanskstøttede SDF-militsen, en allianse av kurdiske og arabiske soldater, har kjempet mot IS i Raqqa siden juni. Tirsdag tok de kontroll over et sykehus som fungerte som kommandosenter for IS. 22 IS-krigere ble drept, og det siste svarte IS-flagget i byen ble revet ned.

Da gjensto bare byens stadion, der den siste gruppen med IS-krigere hadde forskanset seg i det som har fungert som et våpendepot.
SDF-styrkene har nå kontroll i dette området, opplyser SOHR ifølge AFP. De fleste IS-krigerne skal ha overgitt seg. Dermed har IS mistet hovedstaden i sitt selverklærte kalifat. Terroristbevegelsen har også mistet kontrollen over den irakiske byen Mosul, der Abu Bakr al-Baghdadi kunngjorde opprettelsen av den såkalte islamske staten i 2014.

Kilde: NRK 17. oktober

Tapere blir helter for Allah

Publisert 16/10/2017

Ungdom som er tapere kan bli helter og dø for Allah, skriver avisen Dagen 16.10.

– Det dreier seg om at tradisjonell kultur er under oppløsning både i Europa og Midtøsten, ikke rasisme eller dårlig integreringspolitikk, mener den franske islamforskeren, Oliver Roy, en av verdens ledende autoriteter på islam og islamisme. I stedet trekkes ungdom til ulike globale ideologier. Noen velger å bli verdensborgere, men for andre kan en «ren» religion som radikal islam virke fristende.

Roy er aktuell med boken «Jihad and Death». Utgangspunktet for Roys bok var å finne et svar på hvorfor Islamsk Stat (IS) har fått en slik voldsom oppslutning utenfor arabiske og muslimske land, med utallige tilhengere på nettet. Roy ønsket å finne ut om radikalisering og jihad er en naturlig følge av islam eller en del av større og mer komplekse sammenhenger.

Roy påviser at mange av dem som har stått bak terrorangrep ikke har en spesiell religiøs bakgrunn. De har heller ikke vokst opp i religøse hjem. Det er heller ikke en islamsk stat, styrt etter sharialover som er motivet for å oppsøke døden, men å komme til paradis. Oliver Roy mener at disse ungdommene tiltrekkes av Islamsk Stats apokalyptiske visjoner om at deres krigføring mot Vesten og sekulære arabiske regimer vil bringe frem en kamp om endetiden, der islam skal erobre hele verden.

– Dette har en helt ekstraordinær appell til mange ungdommer, enten de er muslimer eller ikke. Tanken er da at du kan gå fra å være taper til helt, sier islamforskeren.

Ifølge Roy er det en myte at islamistene er dårlig integrert. De er godt integrerte. De snakker perfekt fransk, bedre enn de moderate muslimene. Dette forklarer hvorfor det er så mange fra Nord-Afrika blant radikale islamister.

Kristne jenter bortføres i Egypt

Publisert 14/10/2017

Mediene har fortalt mye om Boko Harams bortføring av kristne jenter i Nigeria og IS sin brutale fremferd mot yezidiske og kristne jenter i Irak. Mindre oppmerksomhet får det at 700 kristne jenter – én og én – bortføres av muslimer, tvangskonverteres og tvangsgiftes i Pakistan årlig. Det er få som vet at det samme er en nesten dagligdags hendelse i Egypt. Mediene i Vesten er tause. Er det ingen som hører deres rop om hjelp? Hører og ser Utenriksdepartementet det som kanskje er den mest skitne form for forfølgelse?

Kilde: Åpne Dører 10. oktober